Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan ehetünk egymásért az Élelmezési világnap hónapjában?

default user icon
MME
Az Élelmiszerbank azért küzd nap, mint nap, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező legyen. Az Élelmezési Világnak hónapjában az Egyesület célja, hogy minél több ember figyelmét felhívja arra, hogy élelmezési gondokkal Magyarországon több százezer küzd, meg a másik oldalon közel 2 millió tonna élelmiszerfelesleg kerül a kukába.

Korábban már írtunk az Élelmiszerbank Együnk Egymásért akciójáról, azt is megmutattuk, mely éttermekben fogyasztva járulhattok hozzá a program sikeréhez. Az akcióhoz az Élelmiszerbank számos partnerszervezete csatlakozott, egy-egy jótékonysági eseményt szervezve. A kosdi Önkéntes Településfejlesztő Közösség (ÖNTEK) már az első Együnk Egymásért akcióban is részt vett, és azóta minden évben csatlakoznak, viszonozva ezzel azt a segítséget, amit egész évben kapnak az Élelmiszerbanktól. Az akció szépségét adja, hogy olyan emberek fognak itt össze, akik maguk is támogatásra szorulnak, mégis úgy érzik, hogy kötelességük tenni azért, hogy segítségükkel még több ember részesülhessen az Élelmiszerbank élelmiszeradományaiban. A programról összefoglalót keretes írásunkban olvashatnak.

Az Élelmiszerbank azért küzd nap, mint nap, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező legyen. Az Élelmezési Világnak hónapjában az Egyesület célja, hogy minél több ember figyelmét felhívja arra, hogy élelmezési gondokkal Magyarországon több százezer küzd, meg a másik oldalon közel 2 millió tonna élelmiszerfelesleg kerül a kukába. A Magyar Élelmiszerbank a megmentett élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is, juttatja el a rászorulóknak, ezzel nagymértékben csökkentve az éhezést és a kidobott élelmiszerek mennyiségét. Az Együnk Egymásért program ahhoz járul hozzá, hogy ez a mentett mennyiség idén is növekedhessen.
Az Együnk Egymásért programban megtalálhatók mindenki számára elérhető jótékonysági menük, akár elegáns fine dining-ra, akár egy bekuckózós kis helyre, akár egy retro hamburgerre vagy egy gyors menüre vágyik a látogató. A csatlakozó éttermek között itt válogathat.

Vannak olyan kezdeményezések is, amelyek magánszemélyektől jönnek, egy –egy jótékonysági vacsora a barátok körében, vagy akár egy jótékonysági süteményvásár a munakhelyen, hasonlóan jó célt szolgál. Ilyenkor a gasztronómiai élmény a jó tett jó érzésével párosul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss