Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan ápoljuk az ajkakat ősszel és télen?

A hűvös idő beköszöntével a teljes beauty-készletünket átalakítjuk a bőr védelmének érdekében. Viszont az ajkaknak is megbízható ápolásra van szükségük a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben!

A hideg levegő és a hőmérséklet hirtelen csökkenése negatívan befolyásolja az ajkak állapotát. Ekkor csökkennek a faggyúmirigyek, amitől a természetes nedvesség is kevesebb - így jelennek meg a repedezések és hámlások. Az otthoni ajakápolás mindennapos kell legyen, különösen ősszel és télen. A MAKEUP webáruház összegyűjtötte a legjobb tippeket, amivel megőrizheted az egészséges ajkakat.

Sminkeltávolítás

Mindig öblítsd le a rúzst a nap végén - igen, még akkor is, ha a nude rúzs “már teljesen lekopott”! Használj micellás vizet, hidrofil balzsamot és olajat, vagy speciális törlőkendőket. Ne dörzsölt túl erősen az érzékeny bőrt, elég, ha a micellás vízbe áztatott vattakorongot 15-30 másodpercen át az ajkakon hagyod, majd letörlöd.

Peeling

Ha nem vagy biztos benne, miképp kell megfelelően ápolni az ajkakat, kezdd radírozással. Az elhalt sejtek hámlást és szárazságot is okozhatnak, a speciális peelingek pedig nagyszerű munkát végeznek ez ellen. Az őszi-téli időszakban hetente kétszer használd, és ne feledd: radírozás után kötelező az ajakbalzsam! 

Alapvető ajakápolás

Minden ajakápoló termék kompakt és nagyon kényelmesen hordozható a táskában vagy a zsebben. Amint a hőmérséklet ősszel 15 fok alá csökken, mindennapi hidratálásra van szükség. A speciális rendszeres ápolás eltávolítja a kiszáradást és a hámlást, regenerálja a bőrt, gyógyítja a sebeket és repedéseket. Naponta többször alkalmazz tápláló balzsamot, eszenciát vagy olajat.

Éjszakai ápolás

Az ajkaknak éppúgy szükségük van a gondoskodásra, mint az arcbőrnek. Az éjszakai ajakápolók kellemesen sűrű, krémes textúrájúak és intenzíven táplálják az ajkakat alvás közben. A készítményben található hatóanyagok akár egyik napról a másikra megmentik a kirepedezett ajkakat!

Tapaszok

Az alkalmazás után azonnali hatást fejtenek ki - mélyen hidratálnak, megszüntetik a szárazságot és a hámlást. Egy hidrogél maszk használata után az ajkak vizuálisan kissé nagyobbak, lédúsabbak és ápoltabbak. Ezek a kozmetikumok szorosan tapadnak az ajkakhoz, az üvegházhatásnak köszönhetően az aktív komponensek behatolnak a bőr mély rétegeibe. A tapaszok az ajakkontúrtól távolabb érnek, ezért tökéletesen hidratálják a körülöttük lévő repedezett területet.

Smink

A matt rúzsok kiemelik a száraz, repedezett ajkakat, sőt, súlyosbítják a helyzetet. Az ajakápolás szabályaiba foglalj bele egy ilyen lifehack-et: 5 perccel a sminkelés előtt vidd fel kedvenc balzsamod vagy éjszakai maszkod - a rúzs simább lesz, és jobban fog tartani egész nap anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.

Természetesen ne használj lejárt szavatosságú kozmetikumokat!

A helyes összetevők

Vannak speciális komponensek, amelyek hidratálják és táplálják az ajkak finom bőrét. Mit keresünk a termékekben?

  • hialuronsav
  • aloe kivonat
  • ceramidok és kollagén
  • természetes shea, kókuszdió, mandula, makadámia, jojoba és olívaolaj
  • A-, C- és E-vitamin

Ezek is érdekelhetnek