hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hógolyók csokoládésapkával

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg búzadara
  • kb. 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mangó, vörösáfonya)
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • aszalt gyümölcsök (szilva, sárgabarack stb.)
  • kókuszreszelék
  • fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejbe beletesszük a mézet és az apróra tördelt fehér csokoládét, felmelegítjük, majd miután a csoki és a méz elolvadt, hozzáadjuk a búzadarát, és sűrű tejbedarát főzünk belőle.

2. Amikor kihűlt, golyókat formálunk belőle, a golyók közepébe egy kevés összevagdalt aszalt gyümölcsöt nyomkodunk.

3. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a golyókat félig kimártjuk a csokoládéban. Mielőtt a csokoládé teljesen megszilárdulna, aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, fehér csokoládéval díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek