Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hízott liba- vagy kacsapecsenye

MME MME
2 3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

A kibelezett és megtisztított libát vagy kacsát dörzsöljük be jó erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel, majd lefóliázva - vagy nylon tasakba csomagolva - egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe.

Sütés előtt közvetlenűl besózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Hasüregébe helyezzük be a gyümölcsöket (az almát hámozatlanul, a narancsot meghámozva, de mindkettőt egészben).

A szárnyast csomagoljuk be alufóliába, majd középmeleg sütőben süssük két órán keresztül. Két óra elteltével vágjuk fel a fóliát, vigyázva hogy a benne lévő, a baromfiból kisült zsiradék ne menjen veszendőbe.

Amennyiben a hús még nem elég puha, és nem elég piros, ropogós, akkor saját zsiradékát felhasználva tepsiben pároljuk vagy sütjük tovább.

Megjegyzés

Párolt rizzsel, rizi-bizivel és őszibarack- vagy szilvabefőttel körítve tálaljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss