Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hivatalos: szombaton nyithatnak a teraszok, és elég csak 11-re hazaérni!

default user icon
MME
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint Magyarországon három és fél millióan már megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A bejegyzés alatt elhelyezett videó feliratai szerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és folyatódik az iskolanyitás.

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában és a Facebook oldalán, pénteken.

Kiemelte: a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - sorolta.

 

Orbán Viktor a rádióban arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek igazoltan beolthatóak a Pfizer vakcinájával, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

Ezek is érdekelhetnek

Friss