hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hirtelen sült sertéskaraj kukoricaraguval

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricaragu elkészítéséhez először lemorzsoljuk vagy levágjuk a kukoricaszemeket, majd sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk szikkadni.
  2. A hirtelen sült sertéskaraj elkészítéséhez egy kicsit kiveregetjük a húsokat, bedörzsöljük a fokhagymával, megsózzuk és megborsozzuk. Egy kevés zsiradékon mindkét oldalukat megsütjük pár perc alatt. Kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőbe a pecsenyezsírba beleszórjuk az összevágott lila hagymát, és kevergetve megpároljuk. Hozzáöntjük a főtt kukoricát, és pár percig együtt sütjük.
  4. Tálalásnál ezt a zöldségragut halmozzuk a húsokra. Vajas burgonyapürét  kínálunk mellé. 

Megjegyzés

A recept a Vidék Íze receptmagazin szeptemberi számában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek