Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hímzett torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához
  • 8 db tojás
  • 8 púpos evőkanál kristálycukor
  • 8 púpos evőkanál liszt
  • A csokikrémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 üvegcse vérnarancs-aroma
  • A díszítéshez:
  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat a cukorral együtt nagyon habosra, fehérre felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összeforgatjuk, majd kikent, lisztezett tortaformában 150 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

A csokikrémhez a pudingport a vízzel sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük. A félbevágott piskótatortát a krémmel megtöltjük.

A mázhoz a margarint a cukorral összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, az aromát hozzákeverjük, és a tortára kenjük, hagyjuk megdermedni.

A díszítő mázhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, míg jó sűrű lesz, és a cukor is elolvadt. A tortára fogpiszkálóval óvatosan rárajzoljuk a mintát, és a fehér cukormázzal kitöltjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss