Hímzett torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • kristálycukor
  • liszt
  • csokoládés pudingpor
  • víz
  • margarin
  • kristálycukor
  • kristálycukor
  • margarin
  • vérnarancs-aroma
  • tojás
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat a cukorral együtt nagyon habosra, fehérre felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összeforgatjuk, majd kikent, lisztezett tortaformában 150 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.

A csokikrémhez a pudingport a vízzel sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük. A félbevágott piskótatortát a krémmel megtöltjük.

A mázhoz a margarint a cukorral összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, az aromát hozzákeverjük, és a tortára kenjük, hagyjuk megdermedni.

A díszítő mázhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, míg jó sűrű lesz, és a cukor is elolvadt. A tortára fogpiszkálóval óvatosan rárajzoljuk a mintát, és a fehér cukormázzal kitöltjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss