Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen, de ez az étel segíthet, ha megfertőződtél az omikron-variánssal

default user icon
MME
Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg az omikron névre keresztelt új koronavírus-variánssal. Ha te is elkaptad, mutatjuk, milyen étel legyen otthon mindenképp az orvos szerint!

Bár az omikron a legtöbb esetben enyhébb tüneteket okoz a korábbi alfa- és delta-változat által okozott panaszoknál, a betegeknél az egyik leggyakoribb tünet a torokfájás. „Az omikron-variáns miatt annyira fájhat a betegek torka, mintha torokgyulladásuk lenne” - mondja Dr. Robert Lahita. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy szinte semmilyen ételt nem kívánnak.

Erős torokfájás mellett általában levesekhez és turmixokhoz szoktunk nyúlni, amik egészségesek és könnyen lecsúsznak a torkunkon. Dr. Robert szerint most egy újabb ételt is felvehetünk a listára: a fagylaltot.

„A fagylalt glükózt és fehérjét is biztosít, így legalább egy kis súlyt megtarthatsz” - mondja a doktor úr. Az egyik fő oka annak, hogy magas cukortartalmú terméket ajánl ugyanis, hogy az omikron egyik gyakori velejárója a fogyás.

Akik megfertőződnek az omikron-variánssal, akár 9-13 kilót is fogyhatnak, ami Dr. Robert szerint elég komoly probléma. Azt nem állítja, hogy a fagylalt egészséges, de segíthet csökkenteni a betegség okozta súlyvesztést.

A fagylaltnak viszonylag magas a cukor- és zsírtartalma, ez segíthet abban, hogy kevesebbet fogyjanak az omikron-betegek. Továbbá - sok más desszerttel ellentétben - a fagylaltnak van némi fehérjetartalma is, ami segíthet a jóllakottság érzet megteremtésében, ráadásul könnyű lenyelni. Végül, de nem utolsó sorban pedig egy kis fagyizástól a betegek hangulata is javulhat - írja az Eatthis.com.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss