A füstölt tartját megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni a vízzel együtt, hogy szaftos és szeletelhető legyen.
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Amikor megfőttek, meghámozzuk, a talpukat és a tetejüket levágjuk. A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk, és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és fél fej megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Egy villával összekeverjük a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba.
A krémmel töltött tojásokra ráhelyezzük a tetejüket, és kész is a töltött tojás. A fekete szemes bors és a sárgarépa segítségével a tojásokból csibét is készíthetünk: a szemes bors lesz a szeme, a sárgarépából pedig tarajt és csőrt csinálhatunk neki.
A kihűlt tarját felszeleteljük és friss salátalevelkre tesszük. Tálaláskor mellé rakjuk a töltött tojásokat, a felkockázott füstölt sajtot és a maradék fél fej vöröshagymát felszeletelve.