Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg uborkaleves (laktózmentes)

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk (ha valaki szereti a héját, akkor nem szükséges megpucolni), és felkockázzuk.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés petrezselymet aprítunk bele, és egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
  3. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd jól behűtve, friss petrezselyemmel és uborkakarikákkal díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Nyáron, a nagy melegben jól esik egy hűsítő leves, amit laktózmentesen is elkészíthetünk. Gyors és egyszerű. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss