Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg tejszínes burgonyasaláta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vízből, sóból, cukorból és borecetből készítsünk salátalevet: a 4y alapanyagot keverjük össze, az már maga a marinádlé. A krumplit héjában főzzük meg, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel. A hagymát is vékonyan szeljük fel. A hagymának és a burgonyának 1 napig kell a lében pácolódnia.

A majonézhez a tojássárgáját, citromlét, egy kis sót, kevés cukrot keverjük össze, folyamatosan és apránként csurgassuk hozzá keverés közben az olajat. Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt.

Ezután a felszeletelt angolzellert rakjuk bele a majonézbe. Utána jöhet hozzá a leszűrt burgonya és hagyma is. Egy csipetnyi só és bors, és kész a hideg tejszínes burgonyasaláta.

Mielőtt tálalnánk, érdemes néhány órára a hűtőszekrénybe tenni. A csodás ízek jól lehűtve élvezhetők igazán. Ha szeretjük, megszórhatjuk friss kaporral is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss