180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd óvatosan lehúzzuk a héjukat, és kivágjuk a csumájukat. Felszeleteljük a kovászos uborkát. Megtisztítjuk a póréhagyma fehér részét, és összezúzzuk a fokhagymát.
A hagymákat megfuttatjuk az olívaolajon. Összeturmixoljuk a paprikát, az uborkát, a pórét és a fokhagymát a tejszínnel és a kovászosuborka-lével.
Legalább 2 órán keresztül hűtjük. Felaprított kaporral és felkockázott kovászos uborkával tálaljuk.
A paprikát kicsumázva, feldarabolva olajon is megsüthetjük. Ha nincs időnk hűteni a levest, turmixoljunk bele jégkockát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre