hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg sajtos-snidlinges hústekercs grillezett paradicsommal és hollandi mártással

120 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 főre:
  • A tekercshez:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • fél csokor snidling
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • A hollandi mártáshoz:
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg hideg vaj (felkockázva)
  • 1,5 dl tejszín
  • csípős pirospaprika
  • 1/4 citrom leve
  • Valamint:
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Az újhagymát zöldjével együtt vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, a darált húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 púpozott evőkanál pirospaprikát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lereszelt sajtot és a felaprított snidlinget, ezt is sózzuk, borsozzuk.

40 cm-nyi alufóliát kiterítünk, 1 cm vastagon elegyengetjük rajta a húsos masszát. Az egyik hosszú oldalára halmozzuk a sajtos keveréket, a fólia segítségével feltekerjük. Ezután betekerjük még egy réteg fóliába, a szélét szaloncukor-szerűen megcsavarjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, majd 1 cm vizet aláöntünk. Betoljuk a sütőbe, 50 perc alatt megsütjük-főzzük. Ha kész, kivesszük a tepsiből, lehűtjük (az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük).

A hollandi mártáshoz egy kis lábasban vizet forralunk, ráteszünk egy fém keverőtálat. Beletesszük a 4 tojássárgáját, habverővel folyamatosan keverjük, míg felmelegszik. Kockánként belekeverjük a vajat, ha kezdene kicsapódni, vegyük le a forró víz felől, de akkor is folyamatosan keverjük. Tegyünk bele 1 mokkáskanál sót. Mikor az összes vaj elfogyott, adjuk hozzá a tejszínt, majd fél mokkáskanál csípős pirospaprikát. Mikor homogén lett, hozzácsepegtetjük a citrom levét. Ha nem elég pikáns, tehetünk még bele (én szeretem érezni rajta a citromot).

Tálalás előtt 10 perccel vágjuk félbe a koktélparadicsomokat. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a paradicsomdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, 4 perc után zárjuk el a gázt. Nem kell, hogy megpuhuljon teljesen.

Szeleteljük fel a hústekercset, osszuk el 2 tányérra. Szedjük mellé a paradicsomokat, majd öntözzük meg a mártással.

Ezek is érdekelhetnek

Friss