Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg rizskrém naranccsal

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a cukorral (vagy a szorbitollal) és a zselatinnal felforraljuk. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a rizslisztet, jól átforraljuk és hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a fél narancs levét és a reszelt narancshéjat, végül a keményre felvert tejszínhabot. Lazán összekeverjük, és pudingformába vagy pohárba töltjük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálaláskor a formát meleg vízbe mártva, a krémet tálra borítjuk. Tálalás előtt narancscikkekkel vagy szeletekkel díszítjük és megszórjuk porcukorral (vagy a szorbitollal). A tápanyagtartalom édesítőporral készítve 30 kcal-val és 8 g szénhidráttal kevesebb.

Energia: 262 kcal
Szénhidrát: 25,7 g

Megjegyzés

A recept 4 személyre szól, de az energia-, szénhidrát- és fehérjetartalom 1 adagra, a súly tisztított hozzávalókra vonatkozik.

A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek