Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg paradicsomleves (Gazpacho)

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Alaposan megmossuk az összes zöldséget, majd felaprítjuk, és turmixgépbe tesszük, pépesítjük. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a többihez adjuk.

Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsemlemorzsával, arra löttyintjük az olajat, majd az ecetet, és vízzel felöntjük. Megkóstoljuk, s szükség esetén még ízesítjük, mielőtt lefedve betesszük a hűtőbe, kb. 1 órára hűlni. Végül tálaljuk.

Megjegyzés

Először az interneten olvastam 1 gazpacho receptet, amin elborzadtam. Mivel fogyást ígért a recept, kipróbáltam. Azóta már sok, különböző gazpacho recepttel találkoztam, de igazából egyik sem ízlett. Én ezt kreáltam belőle, és győzött: isteni lett! A recept fő előnye, hogy nagyon egészséges, tele zöldségekkel, bárki, bármikor fogyaszthatja, és hozzásegíthet a súlyvesztéshez is.

Semmilyen kenyerem nincs itthon, mert nem ehetek, ezért prézlit használok. Ez a recept arra is jó, hogy a nyomi, hibás paradicsomokat is felhasználjuk. Csak véletlenül volt itthon mindhárom színű kaliforniai paprika, nyugodtan használhatunk helyette 2-3 db TV paprikát is.
- MAgi22

Ezek is érdekelhetnek

Friss