Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg paprika-paradicsom leves

MME MME
3.5/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, de egészben hagyjuk. Tepsibe helyezzük a piros húsú paprikával együtt. Sütőben addig sütjük, amíg a héja megfeketedik. A paprikát nylonzacskóba csomagoljuk, pár percig hűlni hagyjuk, így a héja könnyedén lehúzható. A magházat kiemeljük, a paprika húsát turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a puha hagymát, a lehéjazott paradicsomot. Összeturmixoljuk. Felöntjük a joghurttal. Sóval, borssal, néhány csepp Tabasco-mártással ízesítjük. További 2 percig turmixoljuk. Jégbe hűtve, levesként kínáljuk. Zellerlevéllel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss