A hagymát megtisztítjuk, de egészben hagyjuk. Tepsibe helyezzük a piros húsú paprikával együtt. Sütőben addig sütjük, amíg a héja megfeketedik. A paprikát nylonzacskóba csomagoljuk, pár percig hűlni hagyjuk, így a héja könnyedén lehúzható. A magházat kiemeljük, a paprika húsát turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a puha hagymát, a lehéjazott paradicsomot. Összeturmixoljuk. Felöntjük a joghurttal. Sóval, borssal, néhány csepp Tabasco-mártással ízesítjük. További 2 percig turmixoljuk. Jégbe hűtve, levesként kínáljuk. Zellerlevéllel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre