Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg őszibarack-krémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hideg őszibarack-krémleves lekészítéséhez kereszt alakban bevágunk 30 dkg őszibarackot, és forrásban levő vízben blansírozzuk kb. 1 percig. Ezután a gyümölcsöket hideg víz alá tartjuk, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.
  2. A fehérbort a cukorral együtt közepes tűzön felforraljuk egy fazékban. Hozzáadjuk a vaníliarudat, a kikapart velőt, valamint a feldarabolt őszibarackot, és tovább főzzük kb. 5 percig. A vaníliarudat kiemeljük.
  3. A boros őszibarackot felöntjük a tejszínnel és 3 dl vízzel. A fazékban botmixerrel nagyon finomra pürésítjük, majd a hűtőbe tesszük.
  4. A maradék őszibarackot megmossuk, kimagozzuk és vékony cikkekre daraboljuk. Elosztjuk négy tálkában vagy mélytányérban, és rámerjük a jéghideg krémlevest. Mentalevéllel díszítve kínáljuk. 

Megjegyzés

Sárga és fehér bélű őszibarackból vagy kajsziból, továbbá konzerv gyümölcsből is elkészítheted. Adagonként egy-egy gombóc vaníliafagyival vagy evőkanálnyi félkemény tejszínhabbal gazdagíthatod.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss