Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg meggyleves III.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 darabka fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 dl vörösbor (el is hagyható)
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • pici liszt
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A leszárazott, megmosott, kimagozott meggy 2/3 részét feltesszük főni annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom lereszelt héját. A főzővízbe tesszük a vörösbort is. Amikor a meggy megpuhult, összetumixoljuk, hozzáadjuk a maradék meggyet, 1-2 percig forraljuk, majd tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük.

Hidegen, lehűtve tálaljuk, díszítjük tejszínhabbal.

Megjegyzés

Fontos, hogy a leves forrjon, mert a habarás így jobban sűrít. Abban az esetben, ha a gyümölcs egy részét turmixoltuk, kevesebb habarást használunk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss