Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg kutya: nagyon csokis keksztorta, amire képtelenség nemet mondani!

default user icon
MME
Ha szereted a kekszes-csokis finomságokat, próbáld ki a hideg kutya (Kalter Hund) nevű német édességet. Videón mutatjuk a receptet.

A „Kalter Hund”, vagyis hideg kutya egy német édesség, és az 50-es évekből származik. A háború után fontos szempont volt, hogy olcsó, mégis kiadós ételek szülessenek. A hideg kutya nagyon hasonlít a csokiszalámira: ebben is keksz és kakaós krém van, csak itt a kekszet nem kell apróra tördelni, hanem egészben rétegezzük a csokis masszával. Végül, amikor a keksz a vajas-kakaós krémtől megpuhult, felszeleteljük, és egy csíkos sütit kapunk.

A hideg kutyát nevezik egyébként csokis keksztortának, hideg pofának és hideg sündisznónak is. A hideg a hűtött, sütés nélküli finomságra utal, a kutyával kapcsolatban viszont megoszlanak a magyarázatok: van, akik szerint a sütemény kinézete egy kutya pofájára hasonlít, mások szerint a szögletes forma, amiben készül, a bányászok csilléire emlékeztet, amit a németek grubenhuntnak neveznek, és ez rövidült és alakult át Hunddá (kutya).

Íme a hideg kutya (nagyon csokis keksztorta) recept >>> 


Nézd meg ezeket a videókat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss