hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg kukoricakrémleves füstölt hallal

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 7 dl vízzel (vagy használhatunk hozzá ugyanennyi, leveskockából készített zöldségalaplevet is). Beletesszük a kukoricát, kis lángon a zöldségeket puhulásig főzzük. Amikor minden megpuhult, beleszórjuk a kapor felét, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálalás előtt a füstölt halat vékony csíkokra vágjuk, a maradék kaporral együtt a levesbe szórjuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 448 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zotlán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss