Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg krémleves sárgadinnyéből és uborkából

MME MME
1
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, az uborkát meghámozzuk, és mindkettő húsából, karalábévájóval golyókat formázunk. A golyókat négy, vastag falú üvegpohárba egyenlően elosztjuk, és felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A visszamaradt uborka és dinnye húsát kikaparjuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A felaprított uborka és dinnye húsához adjuk a törtjeget, a szeletelt mandulát, a citrom levét, a bort, ízlés szerint sót és törött borsot, majd botmixerrel vagy turmixban krémszerűre keverjük. A hűtőből kivesszük a dinnye- és uborkagolyókkal töltött poharakat, két-három jégkockát teszünk bele és ráöntjük a jéghideg krémszerű pépet. A vékony szelet füstöltsonkát három részre hajtjuk, és harmonikaszerűen dísznyársra tűzzük. A levest a nyárssal és friss kaporlevéllel díszítjük.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 297 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss