Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg kapros újburgonyaleves

MME MME
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk, és bő 1 liternyi, enyhén sós vízben puhára főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és világosra pirítjuk benne és a lisztet. Hozzáadjuk a kapor felét, és besűrítjük vele a burgonya vizét. Ízlés szerint annyi ecetet csöpögtetünk bele, hogy kellemesen savanykás legyen. Még egyszer felforraljuk, majd jól behűtjük. Tálaláskor elkeverjük benne a tejfölt, megszórjuk a maradék kaporral, és hidegen fogyasztjuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 125 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss