Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymakrémleves sajtos pirítóssal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymkrémleveshez először feltesszük a tűzhelyre egy fazékban az alaplét, majd amikor már forr, hozzáadjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított korianderzöldet, egy csipet őrölt borsot, kevés sót, kb. 10–15 percig főzzük, majd a tűzről levéve kihűtjük.
  2. A tejszínt, a joghurtot, a citromlevet hozzáadjuk, botmixerrel turmixoljuk, finomszűrőn átszűrjük, szükség szerint sózzuk.
  3. A bagettszeleteket vajjal megkenjük, reszelt sajttal (lehet füstölt is) bőven megszórjuk, és grillen pirosra sütjük. Kihűlve tálaljuk a leves mellé. 

Megjegyzés

Sebestyén János receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss