Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg gyümölcsleves

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg sárgabarack
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1/2 sárga húsú dinnye (40 dkg)
  • 1/2 zöld húsú dinnye (40 dkg)
  • 50 dkg görögdinnye
  • 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor
  • 4 evőkanál méz
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • A díszítéshez:
  • néhány mentalevél

Elkészítés

Előkészítés: A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A dinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk (a maradék fél-fél dinnyét gondosan folpackba csomagoljuk, és eltesszük a hűtőszekrénybe, majd más alkalommal elfogyasztjuk).
Elkészítés: A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk vele. Hideg vízbe állítva kihűtjük, aztán lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a jól behűtött levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra 30 perc múlva
1 adag: 289 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss