Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg görögdinnyeleves kandírozott hibiszkusszal

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A dinnyét megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk. 4 kandírozott hibiszkuszt kisebb darabokra vagdalunk.

A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk, magas falú tálba tesszük és botmixerrel darabosra turmixoljuk. Ezután akácmézzel, a vékony csíkokra metélt mentával ízesítjük. Tálaláskor a hideg görögdinnyelevest tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük, és megszórjuk, a darabolt hibiszkuszvirággal.

Megjegyzés

A dinnyelevest ízesíthetjük kevés citromlikőrrel, triple sec-kel is. A görögdinnye lehet zöldhéjú, csíkos és sárgabelű is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss