Hideg füstölt kacsamell almapürével és salátával

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • alma
  • méz
  • citromlé
  • szegfűszeg
  • kis darabka fahéj
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • füstölt kacsamell
  • vékony szál póréhagyma
  • retek
  • apró paradicsom
  • zöld saláta

Elkészítés

Előkészítés: A almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A tálaláshoz a zöldségeket megtisztítjuk-megmossuk, felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Elkészítés: Az almát feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Beletesszük a mézet, a citromlevet, pici sót és teatojásban a szegfűszeget, a fahéjat. A gyümölcsöt puhára főzzük, majd leszűrjük (levét félretesszük). A teatojást kivesszük, és az almát simára turmixoljuk. Az olajat összekeverjük az ecettel, teszünk hozzá keveset az alma főzőlevéből is. Tálaláskor nem túl vastagon felszeleteljük a füstölt kacsamellet, tányérra tesszük, mellé helyezzük az almapürét. A salátával, valamint a feldarabolt zöldségekkel körítjük, s meglocsoljuk az olajos-ecetes öntettel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 366 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss