Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg, fehérboros almakrémleves

15 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.

Megjegyzés

Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss