Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg és fokhagymás krumplileves

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a burgonyát, a pórét, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük 8 dl vízzel, és beledobjuk a zöldségleveskockát. Nagyon kíméletesen főzzük. Amikor megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a krémsajtot, majd botmixerrel (vagy turmixgépben) összeturmixoljuk. (Ha nem teszünk a levesbe zöldségleveskockát, használjunk zöldfűszeres krémsajtot.) Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a snidlinggel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 331 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss