A tököt meghámozzuk, a cukkinik végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A hagymát, a petrezselymet és a rozmaringot finomra aprítjuk.
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a tököt és cukkinit, megszórjuk a tárkonnyal, majd sózzuk, borsozzuk, néhány perc főzés után pedig felöntjük a zöldséglevessel.
Amíg megpuhulnak a zöldségek, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és a pestóval, majd hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Kb. 10-12 percnyi főzés után behabarjuk a főzeléket a pestós tejföllel, majd miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a citromok levét.
Néhány órára a hűtőbe tesszük, végül bazsalikomlevéllel, rozmaringgal és egy kis tejföllel tálaljuk.