Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg, banános narancsleves

MME MME
2 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A mazsolát a likőrbe tesszük, és állni hagyjuk. A megtisztított narancsot cikkekre szedjük és felkockázzuk. A vajon megfuttatjuk a lisztet (vigyázva, hogy nem piruljon meg), felöntjük a narancslével, hozzáadjuk a citrom és a narancsok lereszelt héját, a cukrot, a fűszereket és takaréklángon állandóan kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. A langyos levesbe habverővel belekeverjük a tejszínnel kikevert tojássárgákat. Tálalás előtt beletesszük a likőrös mazsolát, a kockára vágott narancsot, végül a karikára vágott banánt. Hidegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss