Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg aszpikos vendégváró

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A többi hozzávalót összekockázzuk
(párizsi, zalai, paprika, tojás, uborka, hagyma), majd ezeket is hozzákeverjük a masszához.

Közben kibélelünk egy őzgerincformát fóliával, félretesszük.

A 2 dl húslében állandó keveréssel felfőzzük a zselatint. Úgy forrón hozzáöntjük a tálban összekevert hozzávalókhoz, és az egészet beleöntjük a kibélelt őzgerincformába. A tetejét is befedjük fóliával, és 2 órára berakjuk a hűtőbe.

Mikor már megszilárdult, tálcára borítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és szépen tudjuk szeletelni.

Megjegyzés

Én nem csak húsvétra szoktam készíteni, nyáron is nagyon szereti a családom. Remélem, nektek is ízleni fog. - halacska01

Ezek is érdekelhetnek

Friss