Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hétvezér tokány III.

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat raguszerűen feldaraboljuk, a bőrétől megfosztott szalonnát gyufánál valamivel vastagabb méretre vágjuk. Utóbbit üvegesre fonnyasztjuk zsírban, majd leszűrjük.

A kiolvat zsírban vajszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Ezután gyorsan elkeverjük a paprikával, és azonnal rátesszük a marhahúst. Megsózzuk, és addig pörköljük, míg a levét el nem főtte. Mindig csak kevés csontlevet vagy vizet öntve alá, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a sertéshúst, majd 20 perc elteltével a borjút is. Mikor a húsok puhulni kezdenek, rátesszük a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, valamint az elején megpirított szalonnát, és mindezekkel készre pároljuk.

Végül liszttel simára kevert tejföllel az edény rázogatása közben behabarjuk.

Galuskát vagy tarhonyát adunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss