Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 ínycsiklandó gasztroprogram a nyár utolsó hétvégéjére

A legnagyobb szívfájdalommal írjuk ezt le, de kénytelenek vagyunk: elérkezett augusztus, azaz a nyár utolsó hétvégéje. De a gasztroprogramok idén sem hagynak bennünket búfelejtő programok nélkül - kiválogattuk nektek az 7 legjobbat!
XI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál >>> 

A belvárosban zajló háromnapos nyárzáró rendezvénysorozatot gasztroprogramok teszik még színesebbé. A Városi Vendégházban ételfesték-performance-t láthatsz, az Egy falat Szentendre gasztrotúrán eredeti helyi ízeket kóstolhatsz, a Kóstoljon bele Szentendrébe! programon pedig kőhegyi bort töltenek a poharadba. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet: az artisztikus desszertkompozíciókat kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezi, illetve készíti el. Ha érdekel, hogy szerintük milyen A lét elviselhetetlen csokissága, a Gyönyörök kelyhe vagy az Ablak-rácsos pite Vajda Lajos rajza alapján, akkor irány Szentendre!

XX. Vegetáriánus Fesztivál >>> 

Augusztus 27–28. között nem csak növényevőket várnak Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A Fesztivál célul tűzte ki a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhitek eloszlatását, és rávilágít arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. Szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is. A jubileumi rendezvényen táplálkozási szakemberek tartanak előadásokat, részt vehetsz csoportos jógán, relaxációs foglalkozásokon, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókon, a főzőszobában pedig az egészséges ételek elkészítését is megtanulhatod. Amíg főzöl, meditálsz vagy előadást hallgatsz, a gyerek a játszószobában töltheti az időt.

XIV. ORSZÁGOS BIO FŐZŐVERSENY ÉS PÁSZTORTALÁLKOZÓ >>> 

Augusztus utolsó vasárnapján idén is Vókonya pusztára várják az érdeklődőket. (A helyszínt a Balmazújváros–Tiszacsege összekötő úton lehet megközelíteni.) A rendezvényen jelen lesznek a Hortobágy Örökös Pásztorai címmel kitüntetettek, és a bioételek mellett a legszebb bajuszok, valamint viseletek is versenyeznek. A kizárólag bio alapanyagokból főzött hagyományos pásztorételeket mesterszakácsok zsűrizik. Kólát ne keress, de kínálnak helyette bioitalokat. A szórakoztatásodról népzenészek és -táncegyüttesek gondoskodnak. Lehet szamaragolni, népi játékokat tanulni, továbbá lesz biobüfé, játszóház és kézműves kirakodóvásár is. 

V. Ponty így jó! >>> 

A vonyarcvashegyi strandon csütörtökön kezdődött a játékos elnevezésű, de komoly fogyasztható tartalommal bíró fesztivál. A rántott ponty mellett változatos halételekkel és különböző más étkekkel, finom rétesekkel, valamint zamatos borokkal és csapolt sörrel hívogatnak az ételes és italos házak. Pénteken este fergeteges utcabálon, szombaton retropartin bulizhatsz, napközben pedig shoppingolhatsz is a kézművesek utcájában.

IV. Fonyódi Harcsafesztivál >>> 

Pénteken és szombaton a fonyódi kikötőben a helyed, ha vidám és családias hangulatban kóstolnál harcsapaprikást, -halászlét vagy -chipset. Ne mulaszd el a főzőshow-t: bemutatják, mi mindent lehet készíteni ebből az ízletes, szinte szálkamentes hazai halból. Vigyél hűtőtáskát arra az esetre, ha otthon kipróbálnád a tanultakat, mert a fesztiválon pénztárcabarát áron juthatsz első osztályú harcsához. A jó ízek mellett főzőverseny, színpadi produkciók, koncertek, tánc, játszópark, gyermekprogramok és kézművesek járulnak hozzá a kellemes időtöltéshez.

XV. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál >>> 

A Siklósi Várkertben augusztus 26–27. között rendezik meg a környék lakói és a turisták által egyaránt kedvelt gasztronómiai és könnyűzenei fesztivált. A nem mindennapi helyszínen megízlelheted a tradicionális magyar konyha remekeit és a Villány–Siklósi borvidék zamatos nedűit. Szombaton délután főzőshow-t láthatsz, amelyet a történelmi eseményeket idéző ágyúdörgés követ, este pedig kihirdetik, hogy melyik csapat nyerte meg a csirkepaprikásfőző-versenyt. A kétnapos családi rendezvényen a zenei színpad sztárfellépői fokozzák a hangulatot.

IX. Országos Csokoládé Fesztivál >>> 

Péntek estétől vasárnap délutánig kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, vásári forgatag és koncertek kínálnak családi kikapcsolódást a Szerencsre látogatóknak. A Rákóczi-várnál levő rendezvényterületen mindvégig neves séfek gondoskodnak a fesztivál vendégeinek ellátásáról. Szombaton veszi kezdetét a csokitúra: kirakodó- és csokivásár, kóstoltatás, csokoládészobrok, csokiszökőkút, csokoládé kalandpark, sok édes meglepetés és Gombóc Artúr várja a gyerekeket és felnőtteket. Láthatsz régi játékokat, veteránautókat és hagyományőrző tűzoltóversenyt is. A zenei stílusok tekintetében még változatosabb a paletta, hiszen a rock, pop, punk, nemzeti rock és az alternatív irányzatok képviselői mind helyet kapnak a színpadon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss