Elkészítése: A heringeket megtisztítjuk, fejüket, farkukat levágjuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk (egyszer cseréljük a vizet), bőrüket lefejtjük, eltávolítjuk a gerincüket, húsukat megszárítjuk, apróra feldaraboljuk, s öblös edényben elkeverjük három felaprózott keménytojással, a megtisztított, lereszelt hagymával, a meghámozott, kimagozott almákkal és a kétszersülttel. Lassan hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, közben kóstolgatjuk. (Van, aki édesebben, van, aki kevésbé édesen kedveli.) Ízesítjük borssal és fahéjjal, tálalóedénybe kanalazzuk. A megmaradt két tojást lereszeljük, s azzal és friss petrezselyemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre