A húst alaposan megtisztítom, majd ujjnyi csíkokra vágom. Egy edényben a zsírt felolvasztom, majd a húst ráteszem. Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel.
A hagymát üvegesre pirítom és amikor elkészült, összeturmixolom, majd a sűrített paradicsomot hozzáöntöm.
A zsírszalonnát és a kolozsvári szalonnát üvegesre pirítom, összeöntöm a paradicsomos hagymával és hozzáteszem a húshoz.
Amikor majdnem kész, akkor az uborkát apró kockára vágom, és azt is hozzáteszem a húshoz. Amint megpuhult az uborka is, akkor elkészültünk ezzel a pörköltes beütésű étellel!
Orsó tésztával tálaltam, de illik hozzá szinte minden! Jó étvágyat! :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre