Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány pulykával

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmosom és csíkokra vágom. Az uborkát ferdén szép vékonyra felszeletelem.

A vöröshagymából a zsíradékon pörköltalapot készítek, beleteszem a csíkokra vágott húst. Kicsit megforgatom, beleteszem a szeletelt uborkát, amit előzőleg egy kicsit (már felszeletelve) megmosok. Az uborka főzés közben nagyon sok sót kienged, ezért kell megmosni. Felöntöm 2 dl vízzel, takarékra teszem a lángot, és 3/4 órán keresztül főzöm úgy, hogy a fedő résnyire nyitva van, közben meg szoktam keverni és kóstolni, igény szerint lehet sózni, borsozni.

Ha csak egyszer mosom ki az uborkát, akkor sót egyáltalán nem kell tenni bele, de ez mindenkinek egyéni ízlése. Rizzsel szoktam tálalni.

Ezek is érdekelhetnek