Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsapott a Nébih! Hemzsegtek a csótányok egy budapesti pizzasütödében

default user icon
MME
Azonnali hatállyal felfüggesztette annak a budapesti, pizzakészítést és házhozszállítást végző cégnek a működését a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal), aminek ellenőrzése során csótányokat és egeret is találtak a szakemberek.

Több súlyos higiéniai hiányosságot is feltártak a pizzázó ellenőrzése során a Nébih szakemberei. Az ellenőrök az üzlet egész területén csótányok jelenlétét tapasztalták. A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is. A padozaton csótánytetemek is voltak. A konyhai hűtő mögött élő egeret is találtak az ellenőrök - írja a Nébih

A helyszíni vizsgálat során egyéb élelmiszerhigiéniai hiányosságok is napvilágra kerültek. Az oldalfalakon sérült, töredezett csempeburkolat, a konyhában nagy felületen leváló mennyezeti festés fogadta a hatóság szakembereit. A hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények, a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően 2020.01.20-tól folytathatta a tevékenységétAz érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán !

TRÜKKÖZTEK AZ ÖSSZETEVŐKKEL, A NÉBIH LECSAPOTT A KÁVÉKAPSZULÁKRA>>> 

HORRORPÉKSÉG: ÉLŐ CSÓTÁNYOKAT ÉS RÁGCSÁLÓ ÜRÜLÉKET IS TALÁLT A NÉBIH>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss