Mindmegette.hu
Recept
Somogyi Bea
Alapételek
MME
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy nagyon egyszerű tökös-mákos rétes következik, amit akár sütőtökkel is elkészíthettek.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy vasárnapi ebédnek is beillő egyszerűségében nagyszerű fogást, a citromos-zsályás csirkecombokat mutatjuk meg nektek!
A finomfőzelékről sokaknak nem épp a finom szó jut eszébe - pedig sok-sok zöldséggel és kevesebb liszttel elkészítve tényleg nagyon finom tud lenni. Ha a menzán nem szeretted, tegyél még egy próbát, és készítsd el otthon is! Hidd el, megéri újra megkóstolni!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy elronthatatlan csőben sült brokkoli következik, amit kedvetekre variálhattok.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy rendhagyó töltött paprika következik, amit garantáltan imádni fogsz!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Kolléganőnk ezúttal egy isteni rizses lecsó variációt mutat nektek.
Ajánló
Bátran állíthatjuk, Szabolcs-Szatmár egyik leghíresebb fesztiválja, a Panyola Feszt, ahol a szatmári ízeket, a helyiek által elkészítve kóstolhatjuk meg. Kötöttésztás, azaz csimbókos leves, lapcsánka, szatmári szilvával készült sütemények, házipálinka-verseny és az eredeti szatmári szilvalekvár készítésének csínja-bínja - gyertek velünk a forgatagba!
Grill és kerti parti
Grilleztek a hétvégén, de unod a hagyományos sült húsokat? Akkor a hús helyett válts füstölt grillsajtra - nem csak villámgyors fogás, de paradicsomos zöldsalátával olyan finom, hogy még a húsimádók is repetáznak belőle. Ezzel a recepttel egyszerűen nem lőhetsz mellé!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy padlizsánkrém, ami a megszokottnál több zöldséget tartalmaz, a fokhagymán kívül pl. paradicsomot és kétféle paprikát!
Egyszerű és laktató egytálétel, amit gyerekként valószínűleg nem csak a nagyinál, de a menzán is sokszor ettél. Azon túl, hogy mennyei, mivel együtt fő a hús a rizzsel, a mosogatás sem fog órákig tartani. Egy kis savanyúsággal tálalva garantáltan a család kedvence lesz.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most a franciák nagy kedvence, a ratatouille, vagyis a mediterrán lecsó következik sok-sok friss zöldséggel felturbózva.
Desszert
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy elronthatatlan meggyes bögrés süti következik, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy tejfölös uborkasaláta következik retekkel felturbózva, ami az egyik kedvenc nyári köretünk.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű epres-rebarbarás szörp, ami garantáltan felfrissít egy forró nyári délután.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy villámgyors, frissítő-hűsítő nyári finomság, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni: a citrom mousse!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - a mai egy francia klasszikus, ami a magyar ízlésvilágba tökéletesen bepasszol, lévén hagymás és szalonnás tésztaételről van szó! Következik a Quiche Lorraine!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Jöjjön hát a sóska - ezúttal nem sült krumplival és tükörtojással, hanem egy pici kaporral. Próbáljátok ki, megéri!
Borok
Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek, ezúttal egy könnyen elkészíthető tavaszi-nyári kedvencet, a kapros tökfőzeléket.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ezúttal egy egyszerű tésztát hoztunk a tavasz egyik legizgalmasabb zöldségével, a spárgával.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan varázsreceptet mutatunk nektek, amivel az is megszereti a spenótot, aki eddig ki nem állhatta: PALACSINTÁBA sütve!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy húsvéti maradékokból összeállított finomság, a kalácspuding következik.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ezúttal egy klasszikus salátát mutatunk, a svéd gombasalátát.
Electrolux játék: Mit főznél Valentinodnak?
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy elronthatatlan sütőtökös süteményt, némi krémsajttal megbolondítva!