Mindmegette.hu
Recept
Somogyi Bea
Húsvét
MME
Imádni fogja a család, ha a sós ropogtatnivalók mellé mártogatóst is tálalsz, háromféle isteni krémet mutatunk videón.
Alapételek
Ha egy laktató, húsos ebédre vágysz, ezzel a fogással nem lőhetsz mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltjátok ki!
Nem vitás, hogy az egyik leggyorsabb édesség az egyszerű és olcsó tejbegríz. Persze veled is biztosan előfordult már, hogy ez a retró desszert valamiért nem lett túl krémes, legrosszabb esetben pedig meg is kötött. Következő barackos receptünkkel pont ezeket az apró bakikat szeretnénk kiaknázni, így tutifix, hogy hibátlan lesz a végeredmény. Nincs más dolgot, mint a videón látottakat követni!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy mennyei húsvéti finomság, a Stefánia vagdalt következik. Próbáljátok ki!
Egy lasagne, amiben nincsen tésztaréteg, és nem is hiányzik senkinek? Bizony, létezik ilyen, cukkinilasagne-nak hívják, és a legelszántabb pasta-rajongók is boldogan falják! Videón mutatjuk, hogyan készül!
A tojásos nokedli hamisítatlan tavaszi/nyári fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál, vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartasz néhány alapszabályt, és nem csukod be közben a szemed a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagymamád sem fog belekötni a tojásos nokedlidbe!
Desszert
Szezonális kedvenceink sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan sütemény következik a sorban, ami megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is annak ellenére is, hogy nincs benne más, csak gesztenyepüré és háztartási keksz. A végeredmény: MENNYEI!
Ha kifejezetten édesszájúnak tartod magad, akkor ez a baklava recept csak rád vár! Nem véletlen, hogy a törökök az édességek királynőjének tartják, ráadásul az egész Balkán egyik legkedveltebb desszertje. Ezzel a recepttel garantált a siker, az elkészítésében pedig a következő videós receptünk lesz segítségedre. Ha eddig még nem mertél nekilátni, hát most megteheted!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most például azt, hogy egy olyan magyaros klasszikus, mint a paprikás krumpli hogyan lesz tökéletes!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. A mai egy isteni, sós pite, amit konyhakész leveles tésztából tényleg gyerekjáték elkészíteni!
Ajánló
Még van két hét a hivatalos nyárból, amit várhatóan hosszú indián nyár követ majd, így a hűsítő fagyizás iránti vágy még hosszan velünk lesz. Mutatunk néhány izgalmas lelőhelyet Budapesten, ahol a pálcikástól, a pohárkáson át a klasszikus gombócosig, mindenféle típusú fagylaltot megkóstolhattok. Fagyizásra fel!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral! Ezt a klasszikus desszertet például egy kis mentával tettük még ellenállhatatlanabbá, megéri kipróbálni!
A cukkiniről legritkább esetben a főzelék jut bármelyikünk eszébe, holott ez is tök, mégpedig szuperzsenge fajta, tehát villámgyorsan elkészül, és semleges íze miatt ezerféleképpen ízesíthető. Most egy paradicsomos ÉS kapros változatot hoztunk nektek - próbáljátok ki, nem bánjátok meg!
Egy igazi nagyiféle klasszikus, amit bár télen is el lehet készíteni befőttből, szerintünk nyáron, friss meggyel, extra hidegen az igazi. Pofonegyszerű előétel vagy desszert, ráadásul 20 perc alatt simán összedobhatod. Érdemes kipróbálni!
A nyár beköszöntével számtalan finom és egészséges zöldség szezonjába csöppenünk. Ilyen például a cukkini is, amiből a salátákon és a rakott finomságokon túl akár fasírtot is készíthetünk minimális energiabedobással. Mi most egy gombás variációt hoztunk nektek legújabb receptvideónkban, ami egy főzelék kísérőjeként is kiválóan megállja a helyét. Próbáljátok ki ti is!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű baconös rakott csirke, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!
Ha már unod a klasszikus, hasábokra vágott sült krumplit, akkor válts héjában sült újburgonyára! Csak leöntöd a krumplikat olívaolajjal, megfűszerezed őket, és már mehetnek is be a sütőbe. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul sült húsokhoz és grillezett sajtokhoz/zöldségekhez is tökéletesen passzol. Érdemes kipróbálni!
A mi nudlink és az olaszok gnoccia között két különbség van: más a formája, és többnyire a körítése is. A miénk mákos, diós, prézlis, addig az övék paradicsomos, spenótos, sajtos. De az alapok ugyanazok: krumpli, tojás, só, liszt. Egyszerűbb, mint gondolnád, próbáld ki. A házi tészta ultramenő dolog!
Aki egy picit is otthonosan mozog a konyhában, az jól tudja, hogy nagy előny, ha jól ismeri a házi paradicsomszósz elkészítését. Hogy miért? Mert nem csak a húsgombócokhoz, spagettihez, vagy a pizzatészta megkenésére használható, de akár mártogatósok mellé is kiváló lehet. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes házit, ami simán veri bolti társait.
Ha van ízig-vérig tavaszi zöldségünk, akkor a spárga az. Van belőle fehér és zöld, egyik finomabb, mint a másik, de a zsenge zöld az, amire most igazán érdemes odafigyelni. Rengeteg finomság készíthető belőle, mi most a legegyszerűbbet mutatjuk meg, az igazi klasszikust, amit nem véletlenül találtak ki úgy, ahogy. Következzék tehát a spárga hollandi mártással!
Azt gondolnánk, hogy omlettet készíteni könnyű és bárki tud, de a tökéletes mintapéldány elkészítéséhez azért érdemes megfogadni néhány jó tanácsot. Ha így teszel, gyorsan rájössz majd, hogy mi a különbség omlett és omlett között!
Bár vannak, akik nem kedvelik a zöldségből készült desszerteket, ezeket a gyönyörű, aprócska répatortákat ők is imádni fogják. Tökéletes húsvéti süti, ami egy óra alatt simán összedobható, ráadásul az elkészítése sem túl bonyolult. A főtt sonka és a kalács után nagyon jól fog esni!
Húsvét után kifejezetten jól jönnek a tojásból, és/vagy sonkából készíthető reggelik, illetve vacsorák. Ha még most is roskadozik a hűtő az ünnepekről megmaradt klasszikus alapanyagoktól, akkor itt egy szuper sonkás kalácsfelfújt receptet, amit később is biztosan el fogsz készíteni. Ha egy kis újdonságra vágysz, ezt ne hagyd ki!
Ami az olaszoknak a gnocci, az nekünk a nudli, amit nem olyan nehéz elkészíteni, hogy érdemes legyen a boltban készen megvenni. Most megmutatjuk, hogyan lesz pont olyan, mint a nagyié - vagyis tökéletes!
Szezonális kedvenceink című rovatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Sorozatunkban most egy olyan egytálétel következik, ami ebédre, vagy akár vacsorára is megállja a helyét. Ezt a szuper darált húsos rakott krumplit a család is imádni fogja, szóval garantált a siker!
Karácsony
A karácsony egyértelműen a halételek szezonja. A halászlé mellett gyakran kerül az ünnepi asztalra rántott hal is, ami mellé kiválóan passzol az örök kedvencnek számító majonézes krumplisaláta. Szezonális kedvenceink sorozatunkban megmutatjuk, hogyan készíthetitek el ezt az egyszerű, pénztárcabarát ünnepi fogást.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy tartalmas zöldségleves következik francia pesto-val, vagyis pistou-val felturbózva, ami egy hideg őszi/téli napon különösen jól fog esni. Próbáljátok ki!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy ázsiai ihletésű csirkeleves következik egy kis gyömbérrel felturbózva. Próbáljátok ki ti is!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy pofonegyszerű kevert süti következik, amit az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcsével, a körtével turbóztunk fel. Próbáljátok ki!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy igazi klasszikus, a Jókai bableves következik, ami a testnek és a léleknek egyaránt jól esik egy hűvös őszi napon.