Mindmegette.hu
Mit ettem ma
MME
Müzliszeleteket készíteni tényleg nem rakétatudomány. Egészen amatőr konyhazsonglőrök is bátran belevághatnak, igazán nagyot nem lehet bukni vele. Ennek ellenére ismét összeállt a tesztcsapat és betámadott 12 különböző, bolti müzliszeletet, hátha valamelyik nagy gyártónak mégis sikerült mellényúlnia.
A melegszendvicsek csillaga talán kicsit leáldozóban van, lehet, hogy szépen lassan ki fognak kopni a boltok polcairól. Végtelen sok variáció – éppen ezért – nincsen belőlük, legnépszerűbb a magyaros, pizzás, provanszi, mexikói és a hamburgeres. Utóbbi típusok felett lehet csak igazán buta fejet vágni, valahogy nem éppen áll össze, hogy milyen lehet egy fix hamburger ízvilága.
Kevés vagy, mint Mackósajtban a brummogás... Kevés ennél elcsépeltebb és unalmasabb „viccet” találni, amit még páran a mai napig szeretettel használnak, de kivételesen a mostani nagy teszthez némileg passzol. Manapság még mindig sokan azonosítják ezzel a névvel a klasszikus kockasajtot, pedig a Mackósajt egy kifejezett típus és márka, nem pedig egy összefogó, általános elnevezés.
Lekvár, dzsem esetleg jam. Egészen biztos, hogy mindenki találkozott már ezzel az alapélelmiszerrel. Megszámlálhatatlan ízesítés és variáció, alighanem minden boltban találunk belőlük vagy húszat. Igen, kell a bolti verzió is, mivel nem mindenki van oly szerencsés helyzetben, hogy bármelyik pillanatban leakaszthat egy nagymamát, aki nyomban befőz 15 kiló barackot.
A főiskolát megkezdő diákok is szép számmal vannak, de kár lenne kihagyni az igazán karrierkezdőket, azokat, akik épp, hogy betoppantak az általános iskola első osztályába. Ezt a korosztályt még nem feltétlen kellene instant tésztákkal vagy éppen gyógysörrel tömni, sokkal inkább kedvükre való a kakaó.
Most már szinte mindenhol javában tart a tanítás, szóval egyre több diák van a koleszokban. Viszonylag kevés ilyen intézmény rendelkezik luxus konyhával, tehát a nebulók többsége vagy dézsmálja az otthonról érkezett ellátmányt vagy magára főz. Különösen nekik csenghet ismerősen az instant tésztás leves kifejezés.
Itt az iskolakezdés, ami a tanszerbeszerzés mellett egy másik igen fontos kérdést vet fel a felsőoktatásban résztvevők számára. Milyen fegyverrel készüljünk a fejrobbantó másnaposság ellen? Legtöbben a kajában találják a megoldást, na meg persze a fájdalomcsillapítókban. Leves. Sokan esküsznek erre a megoldásra, elvégre nagyanyáink vasárnapi húslevese is ezreket rántott vissza az élők sorába a másnapos zombi létből.
Mit ettem ma? Na, de kérem, inni is kell néha. A sok ételteszt után eljött az idő egy folyékonyabb halmazállapotú tesztre is, melynek alanya 14 különböző remek baracklé lett.
Eljött hát az idő az újabb nagy teszthez, aminek alanyai a mirelitpizzák. Szinte mindenki evett már élete során gyorsfagyasztott pizzát, maximum nem tudott róla. Kipróbáltuk, melyiket vehetjük meg biztonsággal, és melyiket kerüljük el messziről.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy vajat szinte nap, mint nap használuk. Kenhetjük szendvicsre, de sütéskor vagy főzéskor zsiradékként is szolgálhat. A teavaj mellett talán a legtöbben a vajkrém kifejezéssel találkoznak a boltok polcait nézve, amit számtalan ízben gyártanak. A mi választásunk a klasszikus natúr variációra esett. Következzen a teszt!
Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt tud nyújtani anélkül, hogy kiballagnánk a városligetbe és sörrel locsolnánk a torkunkat a nagy hőségben.
Egy csecsemő életében valahol az 5. hónap környékén jön el az igazi élet, mivel nagyjából onnan lehet „szilárdabb” étellel táplálni. Természetesen nem arról van szó, hogy onnantól nyugodt szívvel elé csaphatunk egy T-bone steaket, hogy nesze fiam egyél egy jót, persze sört még nem kapsz hozzá! A bébiételek innentől kiegészítő táplálékként szolgálhatnak a kis lurkó számára.
A Mit ettem ma szigorúan független tesztcsapata ezúttal a joghurtok között kereste az igazit, mégpedig a klasszikusnak számító epres ízvilágúak szegmensében. Nézzük, mire jutottak!
Ismét összeült a független tesztcsapat, hogy megtaláljuk nektek, melyik a legjobb megoldás, ha az ember a májkrémes szendóját szeretné egy kicsit felturbózni, mondjuk egy szelet lapkasajttal. Megkerestünk, megvettünk, végigkóstoltunk, majd mikrohullámmal bombáztunk és újra végigkóstoltunk 9 versenyzőt a kategóriából.
Most, hogy ezerrel dübörög a nyár, nagyobb eséllyel szabadulunk ki a természetbe, akár napokra is, ekkor pedig nem árt, ha viszünk magunkkal némi élelmet, mert nem minden vaddisznó szeretné magát felszúratni csak úgy a nyársra a kedvünkért. Egyik igazi klasszikus ilyenkor a konzerv. A konzervek között a király pedig egyértelműen a májkrém vagy a májpástétom. Ezeket teszteli most a Mit ettem ma csapata.