Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házias libasültet ennél? 3 étkezde, ahol libás finomságokat is kóstolhatsz!

Ha Márton napon nem szeretnél sütni, főzni, akkor most 3 családias helyet mutatunk be Budapesten a kifőzdétől a kisvendéglőig, ahol libás finomságokat is kóstolhatsz - elérhető áron!
Kádár étkezde

A legendás Klauzál téri kifőzdét 1957-ben alapította Kádár Béla (aki csupán névrokona volt Kádár Jánosnak, és éppígy a mai tulajnak, Orbán Sándornak sincs köze a jelenlegi miniszterelnökhöz). A szocreál hangulatú helyen változatlan a falambéria, a piros kockás abrosz, a műanyag szódásüveg és a kenyérkosár az asztalon, a falakat pedig az itt megfordult hírességek – köztük Kabos László, Papp László, Tolnay Klári, Gobbi Hilda, Marcello Mastroianni, Sylvester Stallone – dedikált fotói díszítik. A Kádár hagyományos zsidó-magyar konyhát visz, az árak pénztárcabarátok, a kiszolgálás gyors, a laktató fogásokból fél adagot is lehet rendelni. Az A4-es méretű étlapon a mintegy tucatnyi fogás közül állandó napja van a vadasnak, a ludaskásának, a székelykáposztának és a nevezetes sóletnek, amelyet az alapító receptje szerint só nélkül, füstölt malackörömmel készítenek.

Nagyi kifőzdéje

A Lukács Fürdővel szemközt beleshetsz a pult mögött üzemelő konyhába, ahol szívvel klopfolják a húst és szeretettel készítik az ételt. Az asztalokon mintás abrosz és virágos fajansz vizeskancsó, de van almárium, sok kedves csecsebecse meg csipkés függöny is, szóval tényleg úgy érezheted magad, mintha a vidéki nagyidhoz érkeznél ebédre. Fazekasné Zsóka épp egy ilyen családias helyet képzelt el, amikor vendéglátós tapasztalat nélkül belevágott a vállalkozásába. Kezdetben a Szabolcsból hozott háziasszonyi tudására támaszkodva maga sütött, főzött és gyúrt, ma már szakácsa is van. Reggel a piacon kezd, és a bevásárlástól függ, mi kerül fel a kézzel falitáblára írt étlapra. A kínálat naponta változik, de az árak változatlanul szolidak. Látogasd meg a Nagyit, ha házias ízekre vágysz! Márton-napra biztosan lesz ludaskása – vagy valami más libás...

Földes Józsi vendéglője

Az étterem alapítója a 90-es években a Duna-parti Intercontinental elismert séfje volt, és bejárta a világot. 2007-bennyitotta meg „étkezőhelyét”, ahol közvetlen kapcsolatot ápolt kosztosaival. Azt vallotta, hogy abból kell főzni, ami van, és nagyjából ugyanazt, mint nagyanyáink. Mindenki Földes Józsija már nincs köztünk, de az általa teremtett ízek ma is fellelhetők és élvezhetők a Frankel Leó utcában. A mindig friss alapanyagokból főzött házias, tradicionális magyar ételek mellett nemzetközi fogások is akadnak a piaci kínálat által alakított étlapon. Itt jóízűen ebédelhetsz jóízűt, és két baráti árkategóriában magad állíthatod össze a napi menüdet. November 11–13. között Márton-napi libaleveseket, libamájas fogásokat, sóletet, töltött libanyakat, ludaskását, vadas libamellet, libafasírtot is kóstolhatsz náluk. Ki ne hagyd a libacombot szalvétagombóccal!

Libás receptjeinket itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss