hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi vaníliás túrókrém

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 2 dl tej
  • 5-8 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítjuk). A maradék tejet a vanília magjaival felforraljuk, beleöntjük a masszát, majd addig keverjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel addig keverjük, amíg krémes nem lesz.
  3. Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk áfonyával, vagy készíthetünk hozzá karamell vagy gyümölcs öntetet.

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss