Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi túrófánk (glutén- és laktózmentes recept)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A glutén- és laktózmentes házi túrófánk elkészítéséhez villával összetört túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a liszteket, a sütőport, a tojást és végül a tejfölt. Jó alaposan összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és óvatosan, kanál segítségével, egyforma adagokat szaggatunk a tésztából. A túrófánkok mindkét oldalát, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen róluk. Házi baracklekvárral forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a házi túrófánk glutén- és laktózmentesen:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss