Elkészítés: Egy nagyobb tálba rakjuk a hozzávalókat. Ráöntjük a langyos vizet, és pár perc alatt összekeverjük, nem kell géppel, mert hamar megvan. Addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától és egy ruganyos tésztát kapunk. Pihentetés nélkül az asztalon kisodorjuk, majd fél zsemle méretű gombócokra vagdaljuk (kb. 8 nagy vagy több kisebb lesz belőle).
Előmelegítjük a legnagyobb palacsintasütőt (még jobb, ha nagyméretű elektromos sütőt) 200 fokra.
A gombócokat sorban kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, a sütőlapot ecsettel vékonyan kiolajozzuk, és oldalanként 1-1 percig sütjük. Mindkét oldalán olajozzunk sütés előtt.
Bármivel megtölthetjük, amit szeretünk, sült hús csíkokkal, zöldsalátákkal, egyéb kész salátákkal, rántott hús csíkokkal, sajttal, babbal, stb. Az öntet is bármi lehet, amit szeretünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre