Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg őrölt zabkorpa (kávédarálóban liszt állagúra darálva)
  • 2 tojásfehérje
  • pár csepp víz
  • pici só
  • A mártáshoz:
  • 25 dkg sovány pulykahús darálva
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 kávéskanál őrölt paprika
  • bors
  • pizza fűszerkeverék
  • ételízesítő
  • friss bazsalikom
  • pár csepp édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Először a mártást készítjük el: egy jóféle teflonlábosban kevés vizet forralunk, beletesszük a húst, és előbb kicsit megfőzzük. Közben apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, és amikor már kezd kicsit lesülni a hús, akkor ezeket és a fűszereket is hozzáadjuk. Pirítjuk pár percig, majd rászórjuk a paprikát, felöntjük a paradicsomlével (nyáron hámozott, friss paradicsomból a legjobb!), felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és 15-20 perc alatt besűrítjük mártás sűrűségűre.

Ezalatt az őrölt korpát összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk állítani a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle. A tésztagépben nem sikerült spagettit csinálnom, mert nem olyan az állaga, mint a búzaliszttel készült tésztáé. :(

Közben sós vizet forralunk, a metéltet kifőzzük 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és friss bazsalikommal megszórva tálalhatjuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss