Elkészítés: Először a mártást készítjük el: egy jóféle teflonlábosban kevés vizet forralunk, beletesszük a húst, és előbb kicsit megfőzzük. Közben apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, és amikor már kezd kicsit lesülni a hús, akkor ezeket és a fűszereket is hozzáadjuk. Pirítjuk pár percig, majd rászórjuk a paprikát, felöntjük a paradicsomlével (nyáron hámozott, friss paradicsomból a legjobb!), felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és 15-20 perc alatt besűrítjük mártás sűrűségűre.
Ezalatt az őrölt korpát összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk állítani a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle. A tésztagépben nem sikerült spagettit csinálnom, mert nem olyan az állaga, mint a búzaliszttel készült tésztáé. :(
Közben sós vizet forralunk, a metéltet kifőzzük 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és friss bazsalikommal megszórva tálalhatjuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre