Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az erdőből a tányérra: így készül a házi tészta vadon nőtt fűszerekkel

A természet kincseit nemcsak gyógyításra vagy megelőzésre használhatjuk, hanem bizony süthetünk és főzhetünk is a szabadon termő növényekkel. Megyeri Sára, azaz Dzsindzsa ezúttal egy könnyed tésztát készített vadon nőtt fűszerekkel.

Megyeri Sára remekül ismeri az erdők és mezők növényeit, így pontosan tudja, melyiknek milyen gyógyhatása van, de azt is jól ismeri, melyik növényt lehet, sőt érdemes is felhasználni a konyhában! Sára ezúttal egy könnyed, húsmentes fogást készített, méghozzá házilag gyúrt tésztából, melyet négy különleges fűszerrel ízesített.

A házi tésztába került zsálya, zsázsa, menta és hagymaszagú kányazsombor is. Sára pedig nemcsak a különleges receptet mutatta meg, hanem azt is elárulja, melyik növényt hogyan ismerjük meg, milyen az ízük és hogyan is kell azokat gyűjteni! Az erdőből egyenesen a tányérra így kerülhet a természet!

Így készül a házi tészta erdei fűszerekkel!

Megyeri Sára, vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró, az Ehető erdő című kötet társszerzője a Mindmegette Ehető növények nyomában sorozatában korábban bemutatta, hogyan készül a vadvirágos-tejszínhabos eper, a frissítő limonádé virágokból, de csinált már ecetet, lekvárt, sőt szörpöt is.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek