hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi teljes kiőrlésű kifli

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd a feléhez hozzákeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután letakarjuk, és pár perc alatt felfuttatjuk. A maradék langyos tejet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót, majd hozzákanalazzuk az élesztős tejhez. Ezután pár perc alatt kézzel vagy a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk a tésztát.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd pár pillanat alatt mindegyiket gombóccá gyúrjuk. Az egyik tésztagombócot lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd 4 egyforma részre vágjuk. Ezután egyesével olyan vékonyra nyújtjuk a tésztacikkeket, amilyenre csak tudjuk. A vékonyra kinyújtott tésztát ezután a szélesebb felénél kezdve feltekerjük, majd megformázzuk a kiflit.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a megformázott kifliket. Ezután alaposan megkenjük mindet tejjel (ízlés szerint ekkor még megszórhatjuk nagyobb szemű sóval, esetleg köménymaggal, szezámmaggal, mákkal).
  5. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percig kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Kelt tészták a nagyitól >>> 

Péksütemények >>> 

Reform, mentes receptek >>> 

Megjegyzés

A kifli kívül ropogós, belül finom puha, foszlós. (Letakarva még másnap is nagyon finom, puha) - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss