A tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliát. Az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd kevergetve lehűtjük (vigyázunk, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a tojássárgája kicsapódik).
Miután a krém kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt (30%). Ha van fagyigépünk, beletöltjük az üstjébe, és hagyjuk, hogy selymes, krémes fagylalttá keverje. Ha nincs gépünk, akkor a keveréket egy műanyag dobozban a fagyasztba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel, hogy egyenletesen tudjon lehűlni.
Amíg a fagylalt hűl, elkészítjük a szederszószt. A megmosott és lecsepegtetett szedret átpasszírozzuk egy szűrőn. Nyeles lábasba téve hozzáadjuk egy fél citrom levét, egy kevés cukrot, és a pektint vagy dzsemfixet. Az egészet két-három perc alatt összeforraljuk, majd lehűtjük. Jeges vízbe állítva, folyamatos kevergetés mellett hamar lehűl. és már dolgozhatunk is tovább vele.
Miután a fagylalt elkészült, és kellőképpen megszilárdult, kanállal locsolunk egy kevés szederszószt egy doboz aljába, rászedünk egy réteg fagylaltot, majd ezt a réteget is meglocsoljuk a szósszal, és így rétegezzük tovább, míg a fagylalt és a szósz is elfogy. A tetejét pár szem szederrel díszítjük, majd lefedve a fagyasztóba tesszük tálalásig.