Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sárgabarack lekváros piskótatekercs

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjékhez.
  2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, az egészet habverő segítségével dolgozzuk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabaracklekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Végül porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés

Az egyik legismertebb ünnepi desszert, amelyet házi sárgabarcklekvár tesz különlegessé. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss