Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabaracklekváros piskótatekercs

35 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sárgabaracklekváros piskótatekercs elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjékhez.
  2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, az egészet habverő segítségével összedolgozzuk. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabaracklekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Végül porcukorral megszórjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Az egyik legismertebb ünnepi desszert, amelyet házi sárgabarcklekvár tesz különlegessé. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss